Cea mai buna alegere pentru o excursie

V-ati gandit vreodata sa evadati intr-un weekend intr-un colt de tara sau pur si simplu sa va recreati o zi, departe de galagia urbana? De obicei primele variante care ne vin in minte sunt plecatul ori la munte ori la mare dar ce ziceti de ceva intre cele doua? Un loc racoros, linistit, de unde se poate ajunge totusi si la plaje salbatice sau amenajate, asadar e alegerea perfecta.

Delta-Dunarii

In plus se efectueaza excursii pe canale care duc si la lacuri, rezervatii naturale, adaposturi de animale sau alte saturi. Este vorba despre Dellta Dunarii.
Acum 3 ani a fost pus in functiune un program care e menit sa faca delta mai accesibila turistilor si se numeste „Delta Dunarii pentru toti”. Acest program consta in reducerea tarifelor cu pana la 30% deoarece Delta este o destinatie pe atat de frumoasa, pe atat de scumpa, in conditiile in care un sejur aici este mult mai scump decat unul de mai multe zile pe litoral. Si este oarecum de inteles, pentru ca autoritatile nu risca sa distruga marea rezervatie naturala, una din cele mai importante ale Europei, asa ca se gandesc ca preturile usturatoare vor determina si bunul simt. Dar nu este asa. Atat localnicii, cat si cei care vin acolo sa-si petreaca vacantele, vin cu raspunderea de a nu deranja natura in niciun fel si de a admira toata maretia fara sa creeze pagube. In orice caz, acestea fiind spuse, programul cand a fost infiintat venea, din pacate, doar cu 100 de locuri iar biletele se pot cumpara din agentiile de turism. In prezent, sincera sa fiu, nu stiu daca s-a marit numarul, desi era in plan. Oricum merita incercat.
Chiar daca preturile par ridicate, nu toate sunt asa. Ce vreau sa spun este ca unele dintre ele sunt pe masura deoarece, cum majoritatea hotelurilor si vilelor sunt plasate in sate, incearca sa ofere totusi cele mai bune conditii. Mesele sunt incluse in mai toate ofertele, la restaurant, cu mancaruri traditionale care lasa gura apa. In unele oferte de cazare sunt incluse chiar si plimbarle cu barca sau croazierele pe canalele Dunarii de o zi cu scopul de a vedea cat mai mult din fauna si flora deltei.
Exista si doua orase in delta, Sulina si Tulcea, care ofera cazare si mai multe facilitati, asa cum face fiecare oras, de fapt. Asta este varianta celor care vor o vacanta dar sa simta in continuare gustul orasului dar cu un aer mai curat si linistit. In delta este imposibil sa nu te poti relaxa, nimic nu este obositor, nici macar daca se merge cu copiii pentru ca isi vor gasi imediat de lucru. Apusurile vazute de pe o terasa cu ceva cald de baut sau chiar dintr-o barca sunt cele mai romantice apusuri vazute, chiar mai frumoase decat cele de pe litoral.
O vacanta sau chiar si doar o excursie in delta va va face sa reveniti fara indoiala si sa va intoarceti plini de energie in orasul natal.