Descopera Delta Dunarii – un loc special in tara noastra

Inainte de a pleca si a explora o alta tara este important sa o cunoastem pe a noastra. Romania este o tara cu un potential extrem de mare, cu locuri minunate pe care nu le putem intalni in alta parte, tot felul de monumente istorice cu care ne putem lauda in toata lumea, peisaje montane care lasa turistii straini cu gura cascata, dar sa nu uitam de faptul ca avem o rezervatie naturala foarte importanta in Europa, cea din Delta Dunarii. Detinem nenumarate specii pe cale de disparitie, de care alte tari nu dispun si, pe langa asta, specii care incanta privirea. Sutele de specii de pasari in diferite culori si de diferite culori fac adevarate spectacole pe cerul albastru al Deltei. Asa ca de ce sa nu plecam in alta tara pentru a putea povesti despre cat de frumoasa este tara noastra natala, in loc sa descoperim diferite culturi fara a o sti macar pe a noastra?

Exista numeroase locuri in tara in care ne putem petrece vacanta ca intr-o poveste, sa simtim ca este cu adevarat vacanta, locuri pentru toate varstele si preferintele. Printre acestea se numara si Delta Dunarii, o atractie turistica ce, odata vizitata, nu mai exista cale de intoarcere. Este mai mult decat dragoste la prima vedere. Este locul in care povestea intalneste realitatea, fapt datorat peisajelor inedite si locatarilor care fac tot posibilul sa creeze o atmosfera calda turistilor. Este locul atins cat mai putin de mana omului, pentru a nu strica habitatul format acolo, si pentru a permite oamenilor sa se cufunde in natura, un loc foarte relaxant. Probabil ca ai citit sau ati auzit din diferite parti ca apusurile din Delta sunt unice, iar ca plimbarile pe canalele imprejmuite de coroanele copacilor in forma de tunele parca ar fi scoase dintr-o carte. Cat despre cazare, nici ea nu este mai prejos.

Desi se zice ca Delta Dunarii este un loc pentru oameni instariti, nu este mai putin adevarat faptul ca nu este accesibil si celor cu un buget limitat. Detinatorii pensiunilor de orice tip vor face tot posibilul sa va integreze in atmosfera danubiana si de a va servi cu cele mai vestite delicatese locale. Exista pensiuni in Delta de toate tipurile, de la pensiuni cu 2 margarete pana la 5 margarete, de lux. Unele dintre ele vin cu dotari suplimentare cum ar fi piscina, croaziere organizate direct de personalul pensiunii, terenuri de fotbal sau tenis, deci nu este greu sa obtii toate facilitatile pentru a avea o vacanta de lux in mijlocul naturii, insa acestea vin cu pretul lor. Exista de asemenea pensiuni dotate cu caracteristicile necesare organizarii teambuilding-urilor, cum ar fi sali de conferinta, restaurant de dimensiuni mari si multe activitati incluse. Daca intr-un pachet de cateva nopti nu intra si activitati extra-pensiuni nu este o problema, deoarece cu siguranta in satul respectiv se organizeaza.

Delta Dunarii este un loc ce merita vizitat cel putin o data in viata si explorat la maximum deoarece mereu mai apare ceva nou ce nu te lasa sa te plictisesti.