Despre Dunavatu de Jos

Delta Dunarii este unul din cele mai feerice locuri in care un roman isi poate petrece vacanta in propria tara. Pe langa faptul ca este vanata si de oamenii din afara tarii pentru peisajele inedite care se regasesc aici si pentu rezervatia naturala, este un tinut cu care ne putem mandri la orice stat.

Delta Dunarii se imparte in mai multe brate, care la randul lor gazduiesc diferite sate care ofera cazare. Fiecare are ceva deosebit si ceva nou de oferit turistilor, peisaje care par a fi extrase dintr-o carte de povesti si pensiuni ale caror gazde vor sa ofere tot ce e mai bun vizitatorilor sai.

Nu putem vorbi despre toata Delta intr-un singur articol deoarece nu ne-ar ajunge, asa ca vom vorbi despre un loc specific de acolo, si anume despre Dunavatu de Jos. Dunavatu de Jos este o localitate ce se gaseste in judetul Tulcea. Este una din cele mai cautate locuri de a petrece vacanta din Delta, aflandu-se pe un brat care are multe de oferit. In primul rand, nu se pune problema de cazare, deoarece exista un numar mare de pensiuni de toate tipurile care va intampina cu bratele deschise. Dunavatu de Jos este de fapt un satuc, unde si localnicii intampina turistii cu inima calda si o mancare traditionala.

Fiind inconjurat de apa, se fac si multe excursii pe faimoasele canale si lacuri de prin zona. Aceste excursii stau ori la dispozitia pensiunii, ori se gasesc tot felul de doritori sa plimbe turisti in porturi. In orice caz, daca aveti de gand sa va petreceti vacanta acolo, nu trebuie sa ratati plimbarile pe canalele imprejmuite de copaci, care formeaza un fel de tunel, si lacurile pline de nuferi, imagini spectaculoase.

Pensiunile ofera si posibilitatea de a face activitati in aer liber cum ar fi fotbalul sau tenisul, Unele dintre ele au chiar si piscine cu sezlonguri, numai bune pentru zilele caluroase de vara, fiindca in Dunare nu este posibil sa inoti. Sa nu mai vorbim de mancarurile traditionale, gatite atat de bine incat parca ai reveni doar pentru asta.

O vacanta in Dunavatu de Jos nu are cum sa nu fie pe placul tuturor. In istorie, acesta a fost numit de catre Herodot capul Pteros, adica capul aripilor. Se zice ca aceasta denumire vine de la abundenta pasarilor de mare care existau in proportii mari si atunci. Bineinteles ca nu puteti pleca din aceasta localitate fara a vedea macar o parte din rezervatia naturala despre care se vorbeste in toata Europa. Toate speciile de pasari, toate tipurile de pesti si varietatea animalelor de pe uscat sunt niste elemente cu care nu aveti cum sa va intalniti in alta parte. Fauna combinata cu flora ajuta turistii sa se uneasca cu natura din ce in ce mai mult, fiindca asta-i farmecul unei vacante in Delta, printre altele.

Dunavatu de Jos este o localitate recomandata oamenilor de toate varstele, deoarece intinereste sufletul si conserva aceasta tinerete intr-o perioada de neuitat, intr-o vacanta care va cere sa fie repetata.