Planificarea vacantei ideale

Inca din scoala generala pana la pensie, cand auzim de vacanta sau de concediu este ca o binecuvantare pentru noi toti. Cel mai important este sa stim cand vine, abia apoi sa ne decidem ce vrem sa facem sau unde vrem sa mergem. Dar este important de asemenea si sa prindem oferte bune, ceea ce inseamna ca trebuie sa ne planificam din timp bugetul si sa ne facem o lista cu dorintele.

Cei mai multi oameni tind sa plece in strainatate pentru a avea un sejur reusit si memorabil, dar nu te poti plange de tara ta pana ce nu o vezi pe toata, ca abia apoi sa te indrepti spre exterior. Romania este o tara bogata in cultura si in statiuni turistice renumite, monumente renumite, muzee, case memoriale si asa mai departe. Multi straini vin sa viziteze litoralul nostru, muntele nostru, orasele noastre istorice, dar si zone mai putin amenajate, iar aici ma refer in mod special la Delta Dunarii. De fapt, amenajate este cam impropriu spus, deoarece exista tot felul de pensiuni, de toate tipurile, de lux, accesibile pentru toata lumea, si asa mai departe. Prin amenajate ma refer la faptul ca este o zona atinsa mai putin de om decat celalalte zone din tara. Localnicii si oamenii care isi deschid afaceri acolo au tinut sa pastreze natura cat de mult posibil neatinsa, deoarece in Delta se afla si o rezervatie naturala foarte renumita.

Oamenii merg in Delta Dunarii tocmai pentru a se simti mai aproape de natura, de a face plimbari cu barca pe canale pe fundalul suntetelor linistitoare ale animalelor, dar asta nu inseamna ca seara, cand se intorc la pensiune, nu trebuie sa se simta bine.

Asa cum am mentionat mai sus, in Delta exista mai multe tipuri de pensiuni, caracterizate in functie de numarul de margarete. Intr-adevar, aceasta zona a tarii este una destul de scumpa, dar un sejur cu siguranta va cere repetarea lui si se merita. Revenind, exista pensiuni in Delta Dunarii accesibile pentru cei mai multi dintre noi, de 3 margarete sunt cel mai des intalnite. In definitiv, toate au conditii bune, insa unele au drept avantaj luxul. Mancare traditionala este servita la orice pensiune, deoarece nu poti pleca din Delta fara sa gusti specialitatile zonei cum ar fi ciorba de peste sau nenumaratele feluri de peste gatite in mod traditional. Ce au in plus pensiunile cu mai multe margarete? Aici depinde si de preferintele si bugetul fiecaruia. Exista pensiuni care au inclusa piscina sau terenuri de sport, sali de conferinte pentru teambuilding-uri, restaurante largi. Acestea sunt cea mai buna optiune pentru a organiza un teambuilding, apropo de asta, fiindca sunt foarte incapatoare.

Cum Delta Dunarii este renumita pentru canalele si lacurile de care dispune, cat si pentru rezervatie, exista si multe oferte de croaziere care acopera o parte mare din intinderea apei sau pur si simplu plimbari cu barca. Unele pensiuni au aceste oferte incluse si nu doar, multe vin la pachet si cu unele activitati, deci este un aspect de urmarit.

Delta Dunarii va fi mereu o alegere buna, dar nu uitati ca, daca va hoarati la o vacanta petrecuta acolo, urmariti tot ce are de oferit o pensiune.